30. 12. 2012.

GULAŠ OD MORSKIH PLODOVA


Ulepšajte sebi praznike i pojedite nešto zdravo i ukusno.

100 gr praziluka
400 gr morskih plodova
1 šolja kuvanog nauta (leblebije)
2 kašike iseckanog paradajza ili domaćeg pirea
1 kašika maslinovog ulja
Začini : celerova so, biber, kurkuma, može chilli ili kajen paprike, 2 čena belog luka i seckan peršun


Izdinstati praziluk na vodi oko 5-7 min, dodati paradajz, morske plodove i kuvane leblebije. Dinstati oko 10-tak min na umerenoj temperaturi dok morski plodovi ne otpuste. Isključiti ringlu, dodati maslinovo ulje i začine. Staviti u tanjir, posuti listićima svežeg bosiljka i služiti toplo.

Prijatno.

Postupak za kuvanje leblebija :

Zrna oprati i potopiti preko noći u dublju posudu preliveno vodom. Ujutru vodu prosuti , naliti novu i staviti da se kuva na umerenoj temperaturi 2-3 sata. Vodu iscediti i leblebije su spremne za upotrebu.




Нема коментара:

Постави коментар