Udruženje je osnovano sa osnovnom idejom da se pojedinci i institucije iz okruženja informišu i usmere ka zdravijem pristupu ishrani i životnim navikama, a prilagođeno potrebama i mogućnostima prosečnog čoveka. Konačni cilj udruženja je poboljšanje kvaliteta života, kao i održavanje zadovoljavajućeg nivoa zdravlja sa minimalnom upotrebom industrijski prerađene hrane, aditiva i hemijskih supstanci.
Udruženje u svom radu i usmerenju ne
vezuje ni za jedan definisan koncept ishrane : makrobiotika, vegeterijanstvo,
veganstvo i sl. nego da na osnovu dugogodišnjeg znanja i istraživanja, i
praćenja svakodnevnih promena u istraživanjima pokušamo pojedincu da objasnimo
i upoznamo ga sa zdravijim pristupom pripreme i konzumiranja namirnica koje se
nalaze u našem okruženju.
Rezultati primene principa zdrave ishrane i zdravih navika na sopstveni
život su vidni regulisanje telesne težine, trajna eliminacija masnih naslaga,
podizanje imuniteta, regulisanje krvnog pritiska, holesterola,
triglicerida i podizanje opšteg stanja na zavidan nivo (eliminisanje nadutosti,
bolji san, budjenje bez poznatog osećaja težine i umora). Ne sme se zaboraviti
ni osećaj zadovoljstva koji je subjektivan ali svakako značajan.
Hvala Bogu, konačno sam pronašao ono što sam godinama tražio. Ja se upravo ovako hranim već 15 godina. Muku sam mučio kako da objasnim da jesam i nisam vegetarijanac. Sad znam da sam fleksitarijanac. Jedem ribu jednom nedeljno i ponekad pasulj ili gulaš u društvu prijatelja na vikendici. Osnova ishrane je organsko voće, povrće i žitarice uz dodatak orašastih prouzvoda. Pijem vodu sa Fruškogorskih izvora koju magnetišem i "začinim" zeolitom. Kombuhu i srebrnu vodu redovno preventivno pijem. Svako jutro med sa đumbirom. I još mnogo toga što me čini zdravim i zadovoljnim u 63 god. Zdraviji sam nego ikad pre. Gledam u sunce (30min) i redovno pešačim (5-10km). POZDRAV
ОдговориИзбриши