9. 8. 2015.

OPET PARADAJZ



Još uvek se sve vrti oko paradajza. Osvežavajući ukus po ovim vrućinama baš prija i rado ga koristim. Evo recepta preliva za taljatele sa spanaćem.

1 manja glavica crnog luka
2 srednja paradajza
1 manja crvena paprika
1/2 manje tikvice
malo parče patlidžana
1 kaška golice
so, biber, tamari sos, aleva paprika, sušeni bosiljak
susam za posip ili parmezan

Glavicu crnog luka i paradajz očišćen od petiljke samleti u blenderu i staviti da se dinsta na umerenoj temperaturi. Posle 10-tak minuta dodati seckanu papriku, tikvicu i patlidžan. Ostaviti da povrće omekne, oko 5 minuta. Dodati začine, promešati pa dodati isceđene skuvane taljatele. Isključiti vatru, sačekati par minuta pa preliti maslinovim uljem. Servirati toplo, posuti susamom ili parmezanom. Prijatno!!! 











Нема коментара:

Постави коментар