17. 4. 2014.

Uskršnja zadovoljstva






Kako krene praznično raspoloženje, tako ljudi počinju da se opuštaju od obaveza, posla a naročito se opuštaju za prazničnom trpezom. Jako je bitno biti umeren i ne preterivati sa odabirom i količinom hrane. Ipak najveći izazov su svakako poslastice koje su  deo praznične trpeze. 

Mafini su najjednostavniji način kako da se zasladite ovih dana. Ukus je fenomenalan, priprema ne zahteva puno angažovanja, a vi možete praviti varijacije na temu. Jedite zdravo i provedite divne trenutke sa svojom porodicom za Uskrs. 

Mafini

1 šolja integralnog pšeničnog brašna
2 kašike brašna od šljiva
2 kašike brašna od kajsija
½ šolje krupno seckanog badema
2 kašike aronije
1 kašika cimeta
2 kašike malteksa (možete i steviom da zasladite, samo pažljivo sa količinom da ne dobije gorak ukus)
1 kašičica sode bikarbone
2 kašike kakaa
2 kašike susamovog ulja
Sok od 1 pomorandže
Kisele vode koliko da se zamesi


Sve sastojke izmešati i staviti u kalupe. Peći na 220C oko 35 minuta u zagrejanoj rerni. Prijatno!!

Нема коментара:

Постави коментар