4. 5. 2013.

PROTEINI

Ukoliko ova lepa prolećna jutra provodite na nekoj od biciklističkih staza u ranim jutarnjim satima, posle vožnje je jako važno da nadoknadite izgubljenu tečnost i nahranite organizam vitaminima i hranljivim materijama, naročito proteinima. Vožnja od oko 30-tak kilometara rolera zna dosta da istroši organizam, i zbog toga je ovaj proteinski napitak nešto što mi vraća snaga i daje energiju za ostatak dana.

Veoma je važno da uzmete zrele banane sa braon tufnama, kada ih oljuštite iznutra budu čitave i bele.Takve banane su nam baš potrebne jer se skrob, koji se nalazi u zelenim bananama, pretvorio u šećer, lako su svarljive, podižu imuni sistem, oblažu creva i otklanjaju srčane tegobe.


Zatim uzmete šaku badema, bogat korisnim masnoćama i proteinima, par jagoda koje su čistač krvnih sudova od nagomilanih masnoća, pune vode, B1, B2 i C vitamina, spanać koji takođe sadrži C vitamin i odličan je biljni izvor proteina sa svim potrebnim aminokiselinama. 



Nalijete malo vode ili ukoliko imate dobar blender dodate par kockica leda.  Sve izmiksate i odmah popijete.
Možda dobijena masa ne izgleda baš privlačno ali svojim sastavom i ukusom će vas naterati da je ponovo pravite. Uživajte u ovom divnom proteinskom napitku ili pravite neke drugačije kombinacije koje će vam pomoći da ove vrućine prođu u znaku ukusnih i korisnih namirnica koje nam pristižu.




Нема коментара:

Постави коментар