10. 5. 2013.

PRELIV ZA ZELENIŠ

Prolećno doba svojim blagodetima nas prosto tera da u svojoj ishrani koristimo puno zeleniša. Posle zimske ishrane, gladni vitamina i minerala koji se nalaze u zelenišu, navalimo iz sve snage i jedemo sve što se zeleni. Međutim posle izvesnog vremena dođe do zasićenja. Da bi uneli raznovrsnost i nastavili sa zelenim potrebno je ponekada obogatiti jelovnik. Sledeći preliv za salatu je nešto što i moju decu ostavlja bez daha.


Potreban materijal za preliv :
1 kašičica senfa
1 kašičica miso paste
1 kašičica rena
2 kašičice neutralne biljne pavlake
1 kašika suncokreta

Zelenu salatu, struk mladog luka i jedan krastavac su mera za jednog. Naseckate u činiju, prelijete sa malo maslinovog ulja i sokom od limuna. U maloj činijici razmutite miso pastu, senf, ren i neutralnu pavlaku. Prelijete preko salate i pospete sirovim suncokretom. Izmešate i uživate.    

Prijatno!!

Нема коментара:

Постави коментар