26. 1. 2013.

ZIMSKA ČORBA

Ovih dana kada su temperature standardno niske, kada ima puno virusa, a prehlada dođe kao uobičajno stanje, najbolji način da se zaštitite i odbranite je zimska čorba, koja svojim lekovitim delovanjem osnažuje organizam i daje dodatnu snagu i elan.

Potrebni sastojci :


½ šolje ječma
½ glavice crnog luka
2 šargarepe
2 manja krompira
3 kašike ovsenih pahuljica
So, biber, kurkuma, đumbir u prahu, cimet, chilli paprika, kumin, aleva paprika
2 čena belog luka

Luk iseckati na deblje listiće, šargarepu na manje komade, a krompir na kockice, staviti u vodu i kuvati oko 20 min. Zatim dodati ovsene pahuljice i kuvati još 10-tak minuta. Začiniti, nemojte štedeti začine, isključiti ringlu i dodati beli luk.
Služiti toplo uz dodatak svežeg peršuna. Uz čorbu najbolje ide beskvasni domaći hlebčić.



          







Нема коментара:

Постави коментар