21. 8. 2014.

Špagete od tikvica


Opet tikvice. Kako krenem nešto da pripremam prvo se uhvatim za tikvicu. Da ne bi odstupala od onoga što mi se nameće, a i sezona je, evo jednog super recepta za čiju pripremu ne treba utrošiti više od 15 minuta. Inače špagete od tikvica su jako hranljive i potrebno je jesti što više tikvica u ovom periodu. Pune su vode i jako male kalorijske vrednosti. Devojke, ako vodite računa o liniji navalite na tikvice, a svoj organzam ćete obradovati kalcijumom, kalijumom, magnezijumom, cinkom, gvožđem  i vitaminima B i C.

Špagete za 1-2 osobe

1/2 glavice crvenog luka
1/2 plavog paradajza
1/2 crvene paprike
1 tikvica
10-tak zrna kikirikija
tamari sos, himalajska so, biber, kurkuma, bosiljak, maslinovo ulje

Luk iseckati na listiće i staviti da se dinsta na umerenoj temperaturi, dodati plavi paradajz i papriku iseckane na štapiće. Poklopiti i ostaviti 5-7 minuta da omekne. Dodati tikvice isečene Julien nožem na tanke rezance - špagete. Zatim dodati kikiriki, tamari, so, biber, kurkumu i sušeni bosiljak. Isključiti ringlu i dodati malo hladnoceđenog maslinovog ulja. Ostaviti da odstoji par minuta da se miris i ukus ujednače. Služiti toplo. 
Inače na sredini slike se vidi jedno parče crvenog luka koje podseća na slaninu. Ipak je luk, ali ako neko ima želju može da doda. Ne garantujem da se ukus neće promeniti. Prijatno!!!
 

Нема коментара:

Постави коментар