6. 1. 2013.

CHILLI

Razmišljajući šta spremiti za Božićni ručak, naletela sam negde na Chilli con carne i dobila ideju za sledeću kombinaciju.



200 gr skuvanog crvenog pasulja
100  gr šitake pečurki
1 praziluk
3 šargarepe seckane na štapiće
2 šake zelene boranije
2 šake kukuruza šećerca
2 šake seckane crvene paprike
2 manja seckana paradjza
so, biber, kumin, kurkuma, bosiljak, vlašac, beli luk, svež peršun, chilli paprika, kajen paprika, sveže mini crvene ljute papričice 6 kom, maslinovo ulje

Praziluk iseckati dodati vodu i dinstati na niskoj temperaturi, dodati šitake i seckanu šargarepu. Posle 20-tak minuta dodati papriku, boraniju, paradajz i kuvani pasulj i dinstati oko 15-tak min. Pred kraj dodati kukuruz i začiniti. Beli luk, peršun i maslinovo ulje dodati na kraju kada se isključi ringla. Služiti uz baren pirinač ili skuvan proso.


Нема коментара:

Постави коментар