Na radionici "Prolećno čišćenje" tema je bila detox, jer je svima nakon zime neophodno. Između ostalog pripremali smo i detox čorbu koja je bila otkrovenje za učesnike radionice. Posebno je važno uvrstiti sremuš koji je vesnik proleća, a na koji smo ovog puta bacili akcenat. Sadrži eterična ulja, mineralne soli,
šećer, vitamin C, karotin, belančevine, masti. Utiče na smanjenje krvnog
pritiska i holesterola, čisti
krv, jetru, creva i želudac, jača pamćenje, ima antibakterijska svojstva pa
olakšava iskašljavanje, jača srce i oslabljeni srčani mišić, štiti od infarkta.
1
cvekla
½
korena celera
3
kašike pečenog susama
Sremuš
i peršun
So,
biber
Cveklu
i celer tanko oljuštiti, tanko iseckati i staviti da se skuva u malo vode, na
umerenoj temperaturu. Posle 10-15 minuta sve sastojke izmiksati štapnim
mikserom i doliti vodu ukoliko je gustina neodgovarajuća. Isključiti ringlu i
začinit, posutu prepečenim susamom, seckanim sremušem i peršunom. Očistite svoj organizam da bi povećali nivo životne energije koja nam je sa proleća neophodna. Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар